Eva Soininen
Työnohjaus
Tarjoan yksilö- ja ryhmätyönohjauspalveluja pääsääntöisesti sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Työnohjaajana toimin ratkaisu- ja voimavarakeskeisen viitekehyksen mukaan.
Työnohjaajana olen aidosti kiinnostunut ihmisestä ja työn ilmiöistä. Asiakkaan toiveiden mukaan käytän toiminnallisia elementtejä työskentelyssäni. Viihtyisät vastaanottotilani sijaitsevat Raumalla osoitteessa Valtakatu 6B.
Perhehoitajien tuki - työnohjaus ja mentorointi
Tarjoan työnohjaus- ja mentorointipalveluja perhehoitajille, sekä yksilöille että pariskunnille. Intensiivisen tuen mentoroinnissa työskennellään sekä aikuisten että lasten kanssa yhdessä. Perhehoitajien työnohjaus ja mentorointi voidaan toteuttaa vastaanottotiloissani Raumalla tai perhehoitajan kotona.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia
Lyhytterapia on mielenterveyden tuki, joka on helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua äkilliseen ongelmaan tai ajatusten selkeytymiseen muutostilanteissa. Lyhytterapia on usein kestoltaan 5-20 kertaa.
Esimerkiksi ihmissuhteen katkeaminen, työpaikan vaihto, menetykset, haasteet ihmissuhteessa, stressin ja uupumuksen oireet tai irtisanominen voivat kuormittaa ja vaikeuttaa normaalia arjessa selviytymistä. Esimerkiksi näitä haasteita voit työstää lyhytterapiassa ja saada uutta suuntaa elämään.
Varaa aika lyhytterapiaan sähköpostitse tai puhelimitse.
Lyhytterapia 60€/h
Solmuja parisuhteessa -prosessi
Tarjoan solmuja parisuhteessa -työskentelyä pareille, joiden parisuhde on ajautunut solmutilanteeseen. Solmuja parisuhteessa -prosessissa pari kohtaa toisensa ja haastavat aiheet yhdessä ammattilaisen ohjauksessa. Voit lukea lisää Solmuja parisuhteessa -työskentelystä nettisivujemme palvelut-välilehdeltä.
Perhe- ja pariterapeuttinen työskentely
Perheterapeuttinen työskentely
Tarjoan perheterapeuttista työskentelyä perheille esimerkiksi vuorovaikutuksen haasteissa. Työskentelyssä voi olla mukana perheenjäseniä eri kokoonpanoissa.
”Perheterapia on psykoterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja yksittäisellä perheenjäsenellä esiintyviä häiriöitä ja niiden aiheuttamaa kärsimystä. Perheterapiassa apua saa jokainen perheenjäsen sekä koko perhe. Perheterapiassa on tarkoitus oppia ymmärtämään toisia perheenjäseniä ja heidän näkökulmiaan niin, että perhe saa omat voimavaransa käyttöön ja perheenjäsenten välinen vuorovaikutus olisi rakentavaa, toisia kunnioittavaa ja arvostavaa. Perheterapian tarkoitus on lisätä kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia.
Perheterapiaa voidaan soveltaa mielenterveyshäiriöihin, perheen vaikeisiin konfliktitilanteisiin, vuorovaikutuksen häiriöihin ja perheen elämänkriiseihin.”
Voit lukea lisää perheterapiasta Suomen perhe-ja pariterapiayhdistyksen sivuilta: https://perheterapiayhdistys.fi/tietoa-tukea/mita-perheterapia-on/
Pariterapeuttinen työskentely
”Pariterapia on psykoterapian muoto, joka keskittyy psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta, tunnesuhdetta ja yksilöiden yhteistä ymmärrystä.
Pariterapiaan voi hakeutua missä vaiheessa parisuhdetta tahansa. Usein vastaanotolle tullaan, kun pariskunnalla on haasteita keskinäisessä vuorovaikutuksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi tilanteet, joissa suhteen toinen osapuoli kokee, ettei tule ymmärretyksi tai kun olemassa olevat ongelmanratkaisumallit eivät toimi.”
Voit lukea lisää pariterapiasta Suomen perhe-ja pariterapiayhdistyksen sivuilta täältä.
Ota yhteyttä
Eva Soininen
Perhe- ja parisykoterapeutti
Työnohjaaja (STOry)
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
Solmuja parisuhteessa - neuvoja
Sosionomi (AMK)
P. 050 338 54 38
eva @ohjauspalvelutaite.fi